Grup de Recerca Mètodes i Aplicacions en Teledetecció i Sistemes d'Informació Geogràfica - GRUMETS

Històric de Notícies

Contracte Predoctoral: Dinàmica espaciotemporal de cobertes del sòl i clima amb Teledetecció i SIG

El Grup de Recerca Mètodes i Aplicacions en Teledetecció i Sistemes d'Informació Geogràfica (GRUMETS), ubicat principalment al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona, cerca candidat interessat a sol·licitar una beca-contracte predoctoral de 4 anys de durada. Més detalls PreDocAnnouncement_FPI_cat.pdf

28-08-2013

Xavier Pons presenta el Diccionari terminològic de Teledetecció

La presentació tingué lloc el passat dijous 11 de juliol a la Sala d'actes del Palau Marc, seu del Departament de Cultura, de manera conjunta amb els altres tres diccionaris de la col·lecció i, a més d'en Xavier Pons, intervingueren Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística, Jaume Miranda, director de l'Institut Cartogràfic de Catalunya, Josep Maria Rabella, coautor del diccionari de cartografia, Joan Nunes, autor del diccionari de sistemes d'informació geogràfica, i Jordi Bover, director del TERMCAT.

15-07-2013

Les Imatges del Landsat-8 ja estan disponibles

Avui s'ha fet oficial el traspàs del control del satèl·lit Landsat-8 des de la NASA a l'USGS-EROS. Durant la roda de premsa, Tom Loveland ha dit: "Avui és el dia de la transició des dels enginyers del Landsat al segment científic de Landsat-8 i al món de les aplicacions reals". A partir de les 20:00h d'avui (hora local) estaran disponibles les esperades imatges del nou satèl·lit Landsat-8. Tal com va declarar Xavier Pons a l'acte de presentació del passat febrer, "Per la comunitat científica s'estava esperant amb candeletes el llançament d'aquest 8è satèl·lit de la sèrie". Les imatges poden ser descarregades des del servidor de l'USGS, a la vegada que les anireu trobant processades per Catalunya al SatCat. A continuació trobareu el vídeo de l'acte que es va celebrar el passat 11 de febrer pel llançament, en el qual es va fer un repàs als fonaments de l'observació remota, la història de la missió Landsat, les possibles aplicacions derivades de la informació obtinguda i l'explicació de les novetats en el Landsat-8. Com va dir Pere Serra, "això ens permetrà tenir tota l'evolució d'una determinada àrea d'estudi i aleshores copsar com el territori ha anat evolucionant en el temps".

31-05-2013

Xavier Pons informa sobre les possibilitats de Landsat-8 en una reunió estatal

Xavier Pons ha estat convidat a fer una presentació sobre les novetats i possibilitats que representa el llançament del nou satèl·lit Landsat-8 a la reunió estatal d'usuaris d'imatges de teledetecció de resolució mitjana que ha tingut lloc el dijous 23 de maig a la seu de l'Instituto Geográfico Nacional (IGN) a Madrid.

23-05-2013

El CREAF organitza el setè GEO European Projects' Workshop a Barcelona

El GEO European Projects' Workshop (GEPW-7) ha tingut lloc a Barcelona els dies 15 i 16 d'abril del 2013. L'esdeveniment ha estat organitzat per la Comissió Europea i el CREAF amb l'objectiu de reunir a tots els interessats en contribuir activament al Global Earth Observation System of Systems (GEOSS), amb la finalitat de presentar els seus projectes i discutir activament com Europa pot contribuir al Group on Earth Observations (GEO) i GEOSS. El lloc on s'ha celebrat el Workshop és l'emblemàtic edifici modernista "La Casa de la Convalescència" i s'ha comptat amb la participació de més de 175 assistents.

17-04-2013

Entrevista a Xavier Pons en el programa "Para todos La 2 " de TVE.

Xavier Pons ha estat entrevistat en el programa "Para Todos La 2" , de TVE emès el divendres 5 d'abril on ha parlat sobre noves tecnologies i els seus usos en la Cartografia i Geografia.

05-04-2013

Presentació del FRUITMAP

El passat 15 de febrer va tenir lloc, al Palau de Congressos 'La Llotja' de Lleida, la presentació del Mapa d'aptitud per a la producció de fruita dolça a Catalunya, projecte en el qual hi ha participat GRUMETS.
Aquest ha estat una iniciativa pionera a Europa, on hi ha participat institucions públiques, privades i la Universitat Autònoma de Barcelona. Per primera vegada es delimiten les millors zones de producció de fruita per tipologies, per tal d'aconseguir un millor rendiment de la producció a Catalunya. El 'FruitMap' permetrà també acotar els tipus de reconversió varietal i precisar el repartiment d'ajudes al rendiment .
L'estudi s'ha fet amb els mitjans tècnics de l'IRTA, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB-GRUMETS), Agroseguro, l'Associació Empresarial de Fruita de Catalunya i el Departament d'Agricultura

20-02-2013

GRUMETS Landsat 8 (LDCM) Launch Party

Els GRUMETS volem celebrar el llançament del nou satèl·lit Landsat-8 amb un petit homenatge que inclourà un repàs als fonaments de l'observació remota, la història de la missió Landsat i les possibles aplicacions derivades de la informació obtinguda i que, naturalment, inclourà l'explicació de les novetats en el Landsat-8. L'acte comptarà amb la retransmissió en directe del llançament a l'espai del nou satèl·lit des de la base aèria de Vandenberg, a Califòrnia. L'acte es celebrarà el proper dilluns dia 11 de febrer a la Sala d'Actes de la Facultat de Ciències de la UAB a partir de les 17.15 h.

 

 

 

 

 

04-02-2013