Grup de Recerca Mètodes i Aplicacions en Teledetecció i Sistemes d'Informació Geogràfica - GRUMETS

Històric de Notícies

Joan Masó escollit nou president de la secció Earth and Space Science Informatics (ESSI) de la EGU

El càrrec té una durada prevista de dos anys i s’iniciarà a partir de la la propera Assamblea General de European Geosciences Union (EGU) del 2013. EGU, la Unió Europea de Geociències, és la unió d’experts més important d’Europa en ciències de la terra. Es dedica a la cerca de l’excel·lència en las ciències de la terra i les ciències planetàries i espacials pel benefici de la humanitat. Es va crear al setembre de 2002 com una fusió de la Societat Europea de Geofísica (EGS) i de la Unió Europea de Geociències (EUG). Té la seva seu a Munic, Alemanya.


04-12-2012

Participació al IX Plenary Session of the Group on Earth Observations (GEO-IX)

Membres de l'equip de Grumets participen al GEO-IX Plenary celebrat a Brasil els dies 21 i 23 de novembre i a l'European Commission Side Event amb la ponència Advances in disclosing GEOSS data quality.

03-12-2012

Participació a l'American Geophysical Union’s 45th annual Fall Meeting (AGU)

Entre el 3 i el 7 de desembre de 2012 se celebrarà el congrés AGU 2012 a San Francisco. Membres de Grumets hi participen amb la presentació d'un póster.

03-12-2012

GMES-Masters prize 2012

Una aplicació del projecte FP-7 GEO-PICTURES on van col·laborar els GRUMETS ha guanyat un dels premis GMES Masters.

26-10-2012

Participació al XV Congreso Nacional Tecnologías de la Información Geográfica

Durant els dies 20 i 21 de setembre va tenir lloc a Madrid el XV Congreso Nacional Tecnologías de la Información Geográfica, que aquest any té per lema "Las Tecnologías de la Información Geográfica en el contexto del Cambio Global". Com cada any, els membres de MiraMon i de Grumets hi tenen una participació activa.

10-09-2012

Participació de GRUMETS al congrés EUGISES 2012

Membres de l'equip de MiraMon i de GRUMETS participen amb dues ponències al congrés EUGISES 2012, del 6 al 9 de setembre de 2012 a Leuven, Bèlgica.

03-09-2012

Participació de GRUMETS a l'IGARSS 2012

Els membres de GRUMETS participen a l'IEEE International Geoscience and Remote Sensing Symposium - IGARSS2012, del 22 al 27 de juliol de 2012 a Munic, Alemanya. Els projectes GeoViQua-FP7 i EGIDA-FP7, així com el projecte MiraMon, tenen un estand compartit.

03-05-2012

Participació de GRUMETS a l'European Geosciences Union General Assembly (EGU) 2012

Membres de GRUMETS participen amb la presentació de dos pósters a l’Assemblea General de la EGU. Aquest és l’ esdeveniment més gran i prominent a nivell europeu en geociències i atrau a més de 11.000 científics de tot el món. Les sessions de la reunió cobreixen una àmplia gamma de temes, incloent la vulcanologia, l’exploració planetària, l’estructura interna de la Terra i l’atmosfera, el clima, així com l’energia i els recursos. L'assamblea es celebra del 22 al 27 d'abril a Vienna, Austria.

18-04-2012

Neix SatCat, el servidor més complet d'imatges de satèl·lit de Catalunya

Divendres passat es va donar a conèixer el SatCat, el Servidor d’Imatges de Satèl·lit de Catalunya, elaborat pels Grumets. Es tracta d'un banc històric d'imatges del territori català preses pels satèl·lits Landsat entre l'any 1972 i l'actualitat. La informació recollida en el servidor és pública i permetrà avançar en la recerca i l'estudi dels canvis del nostre territori. Video informatiu

17-02-2012

Nou projecte de investigación fundamental no orientada del Mineco, DinaCliVe

Els GRUMETS han rebut la concessió d'un nou projecte de 3 anys dins la convocatòria "SUPROGRAMA DE PROYECTOS DE INVESTIGACIÓN FUNDAMENTAL NO ORIENTADA. Área temática de gestión: atmósfera, clima y cambio climático (CGL-CLI)” del Ministerio d'Economía y Competitividad (Mineco). El nou projecte, DinaCliVe (Análisis espaciotemporal de las cubiertas del suelo y del estrés de la vegetación en la P. Ibérica a la luz de medio siglo (1975-2025) de dinámica climática y sus anomalías) - CGL2012-33927, proposa analitzar la dinàmica de les cobertes i usos del sòl i l'estrès de la vegetació, amb particular èmfasi en la sequera, i explorar el paper que la variació del clima pot haver exercit en aquests fenòmens.

Participaran en el projecte els membres de GRUMETS, a més de la Dra. Martha Anderson (research physical scientist al Departament d'Agricultura dels Estats Units (USDA)) i el Dr. Christopher Hain (research associate a l'Earth System Science Interdisciplinary Center NOAA-NESDIS de la University of Maryland (USA)).

23-01-2012

Contracte Post-doctoral Teledetecció i SIG - 2012-2014

El Grup de Recerca Mètodes i Aplicacions en Teledetecció i SIG, del Departament de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona, busca candidat interessat en sol·licitar un Contracte Post-Doctoral del programa d'ajudes “Beatriu de Pinós” de la Generalitat de Catalunya.

GRUMETS participa en l'elaboració de tutorials del GEOSS

Dins del GEOSS Architecture Implementation Pilot (AIP), del Group on Earth Observations (GEO), s'han elaborat una sèrie de tutorials sobre com publicar dades a GEOSS via serveis web en el context de l'AIP-4 i amb el suport del Standards and Interoperability Forum (SIF), els quals van acompanyats de vídeos de demostració. El grup GRUMETS ha participat en l'elaboració dels tutorials sobre Web Coverage Service (WCS) i Web Feature Service (WFS) i en l'elaboració del corresponent vídeo.

Nou projecte TIGSANA

En la passada convocatòria d'ajudes 2011 del Programa de Cooperación Interuniversitaria e Investigación Científica de l'Agencia Española de Cooperación Internacional para el Desarrollo (AECID), el grup GRUMETS va aconseguir una ajuda per a l'Acció Preparatoria Capacitación e investigación en Tecnologías de la Información Geográfica destinadas a mejorar la Sostenibilidad de las actividades Agropecuarias y la conservación de los recursos Naturales en áreas subtropicales de Argentina (TIGSANA), a desenvolupar en col·laboració amb la Universitat de Buenos Aires i la Nacional del Nordeste del país sud-americà. L'Acció Preparatòria es desenvoluparà durant tot l'any 2012 i té per objectiu preparar la sol·licitud d'una Acció Integrada en la convocatòria de 2012.

Curs de Tractament d'imatges Landsat
Membres de GRUMETS impartiran el curs 'Tractament d'imatges Landsat' el proper 19 de setembre, en el marc de les activitats pre-congrés del XIV Congrés de l'Associació Espanyola de Teledetecció, que tindrà lloc a Mieres entre els dies 21 i 23 de setembre de 2011.
Plaça postdoctoral - TD & SIG - Universitat Autònoma de Barcelona - 2011-2012
La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) cerca un/a candidat/a per a un contracte de 34 mesos. La persona seleccionada treballarà en el grup de recerca de la UAB "Grup de Mètodes i Aplicacions en Teledetecció i SIG" (GRUMETS) i col·laborarà en la implantació del projecte GeoViQua (Quality aware Visualization for the Global Earth Observation System of Systems), principalment finançat pel 7è Programa Marc de la Comissió Europea amb l'objectiu d'establir, cercar i visualitzar paràmetres de qualitat de dades geoespacials i serveis integrats en el GEOSS (Global Earth Observation System of Systems) a través de diversos estudis de casos pilot mediambientals (qualitat de l'aire, cicle del carbó, usos del sòl, clima, cadena de dades de teledetecció, etc.)
GRUMETS a la Setmana Geomàtica Internacional i al Saló GlobalGeo
Alguns membres de GRUMETS participaran en la propera Setmana Geomàtica Internacional, a celebrar a Barcelona entre els dies 15 i 17 de març de 2011, a més de participar amb un stand al saló paral·lel GlobalGeo.
GeoViQua, un projecte europeu que millorarà la plataforma GEOSS

Els GRUMETS del CREAF lideren un projecte per garantir la fiabilitat de les dades ambientals mundials. El projecte té per objectiu realitzar una estimació correcta de la qualitat, incertesa i fiabilitat de les dades ambientals de tot el món i fer-ne una difusió útil en cercadors i visualitzadors de dades. La iniciativa compta amb la participació de 10 socis - entre els que destaquen la Universitat Autònoma de Barcelona (amb la participació de membres també de GRUMETS), dues universitats angleses, centres de recerca francesos, italians i alemanys, una empresa holandesa i l’Agència Europea de l’Espai.